כשל באורינג עשוי להיגרם בשל מגוון גורמים. בבלוג זה נתמקד בשלושה מן התחומים העיקריים שעשויים להוביל לכשל באורינג:
- בחירת החומרים
- קשיות
- התקנה
בחירת החומר הנכון עבור היישום שלכם
בחירת החומר צריכה להיעשות על פי האופן בו חומר זה מסוגל לתפקד ביישומים קשים או תובעניים. בחירה ב-EPDM ליישום המערב שמנים, או ב-FKM ליישום בטמפרטורות נמוכות קיצוניות לא יביאו לתוצאות הנדרשות. בחירת החומר הלא נכון, במיוחד ביישומים קריטיים שכוללים חומרים מסוכנים או טמפרטורות קיצוניות, עלולה לסכן חיים ורכוש כאחד. בתעשיות מסוימות, כמו ברפואה או בתעשיית המזון, קיימות דרישות קפדניות שנועדו לשמור על היגיינה ובטיחות כאחד. לפני שבוחרים בחומר כלשהו, או מחליטים לעבור מחומר אחד למשנהו, יש לוודא את התאמתם הכימית ולבדוק במדריך בחירת החומרים שלנו.
ודאו את הקשיות הנכונה של החומר על פי הלחץ המתוכנן
הקשיות (DH) של חומרי גומי גמישים היא מדידת התנגדותם ליצירת שקע קבוע. יש לקבוע אותה על פי כמות הלחץ שתופעל על האו-רינג. חומרי אטימה רכים יותר ניתן להתאים ביתר קלות לסוגי אטמים כמו חבל אטימה, איטום קדח, צירים ואוגנים, בעוד שחומרים קשים יותר מציעים עמידות רבה יותר בפני לחצים. כאשר אתם בוחרים חומרים, מומלץ לעיין בתרשים השימושי שלנו המפרט סוגי שימושים וקשיות טיפוסיים, שיאפשר לכם לקבוע האם חומר מסויים מתאים ליישום שלכם.
מניעת נזקים במהלך ההרכבה
במהלך ההתקנה אפשר לחתוך, לפצוע, לקרוע, לסובב ולמתוח מדי את האורינגים – כל אלה עלולים לגרום לדליפות ו/או לנזקים לחלקים. כדי למנוע את התרחשותן של תופעות מעין אלו, עליכם לוודא כי מידת האורינג מתאימה לדרישות. כדי למנוע כשל ספירלי, יש להחליק את האורינג למקומו (ולא לגלגל אותו). יש להימנע ממתיחת יתר של האורינג. יש להשתמש בחומר סיכה ולכסות חלקים עם הברזות שעלולות לקרוע את האורינג. יש להימנע מפינות חדות של חבל האטימה או חלקים אחרים. ולבסוף, אין להשתמש בכוח רב מדי.
גורמים אחרים העלולים לגרום לכשל:
![]() עיוות שיורי ודאו כי הדחיסה או הלחיצה אינן חזקות מדי, מכיוון שזה עשוי להביא לפירוק המבנה המולקולרי. |
![]() שחיקה הימנעו מהצטברות חום הנוצר מחיכוך האו-רינג או החריץ כנגד משטחים מחוספסים, במיוחד בממשק האיטום. |
![]() התנפחות יתר בדקו שכל הכימיקלים הבאים במגע עם חומר האיטום אינם גורמים לאורינג להתנפח יתר על המידה. |
![]() אי-תאימות של נוזלים אם האורינג מתנפח, מתכווץ או מראה סימני פגיעה כימית, ייתכן שהדבר נגרם בשל אי-תאימות הנוזלים. |
אלו רק חלק מן הסיבות לכשל של אורינגים או אטמים. בערוצי המדיה החברתית שלנו תוכלו למצוא בעיות ופתרונות נפוצים. עקבו אחרינו כדי לוודא שהאו-רינגים שלכם מתפקדים כמצופה מהם!